Кабмін удвічі збільшив фінансування «покращення». Тепер воно коштуватиме 380 мільярдів

На початку року Міністерство економічного розвитку і торгівлі підготувало проект Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-14 роки. Передбачалося, що фінансування програми обійдеться в 180 млрд грн. Сьогодні ж на розширеному засідання уряду стало відомо, що програма коштуватиме українцям вже 380 млрд грн. Державі доведеться під неї глибше залізти в борги.

За словами прем’єр-міністра Миколи Азарова, джерелами фінансування програми є: державний і місцеві бюджети, кошти міжнародних фінансових організацій, новий механізм державних гарантій, який був запроваджений з поточного року, передають «Коментарі».

Крім того, одне з джерел фінансування - приватні інвестиції і власні кошти підприємств. «Програма має важливе соціальне значення. Наприклад, заходи, які запропоновані для активізації будівництва житла, не лише створять попит на будівельні матеріали, метал і хімічні вироби, але й дозволять зробити суттєвий крок до вирішення житлової проблеми», - сказав Азаров.

Крім того, за словами Азарова, виконання програми має знизити залежність української економіки від імпорту, сформувати на внутрішньому ринку додатковий попит на вітчизняні товари, а також стимулювати експорт української продукції.

Також Азаров зазначив, що реалізація Програми дозволить наростити обсяги виробництва експортно-орієнтованої продукції приблизно на 3 млрд дол. США у 2013 році і значно збільшити їх у 2014 році.

економіка покращення соціум уряд влада

Знак гривні
Знак гривні