Услід за Колесніченком до цькування греко-католиків долучилися московські попи

Митрополит Київський і всієї України Володимир звинуватив УГКЦ в тому, що вона стала єдиною конфесією, що зробила фактичну підтримку українським розкольникам.

Про це сказано в доповіді митрополита на Архієрейському Соборі Руської Православної Церкви, яку було оголошено 2 лютого 2013 року.

Митрополит Володимир

Він вважає, що католицька церква, очолювана Святославом Шевчуком, підриває міжхристиянський діалог в країні у зв'язку з визнанням таїнств хрещення, проведених в Київському патріархаті (Українська православна церква Київського патріархату).

"УГКЦ стала єдиною конфесією, що зробила фактичну підтримку українським розкольникам. Тим самим УГКЦ порушила принципи, які вироблені в ході як православно-католицького, так і міжхристиянського діалогу в цілому", - наголошується в доповіді митрополита Володимира, який був зачитаний на Архієрейському соборі в Москві .

Читайте також: Колесніченко ліпить «донецьку» греко-католицьку церкву

Глава УПЦ МП наголосив, що сторони зобов'язуються не вступати в офіційні контакти з тими церковними групами, які не мають канонічного визнання, у рамках згаданого діалогу. "Наприклад, Православна церква не підтримує контактів з розкольницькими групами всередині Католицької церкви, сподіваючись на те, що і офіційні представники католицької сторони відмовляться від контактів з групами, що не мають спілкування зі світовим православ'ям", - заявив владика.

Він також нагадав, що в 2012 році УПЦ КП направила звернення до предстоятелів помісних Православних церков, а також Римо-католицької церкви, Церкви Англії і УГКЦ з проханням про визнання дійсності таїнств хрещення, зроблених в УПЦ КП. На звернення відреагували лише українські греко-католики.

При цьому, за словами митрополита, відносини православних з греко-католиками в Україні "в цілому є не такими напруженими". "Виникають лише окремі непорозуміння, головною причиною яких, на наш погляд, є спроби Греко-католицької церкви створювати і розвивати свої структури в регіонах з переважаючим православним населенням. Слава Богу, сьогодні нам вдалося не допустити порушень громадського порядку та конфронтації на релігійному грунті. Однак небезпека виникнення такого протистояння зберігається ", - сказав митрополит Володимир.

Джерело: «День».

рпц мезозой Церква релігія УГКЦ влада

Знак гривні
Знак гривні