День соборності. Об’єднати країну не завадила ані влада, ані погода. Хоча, людей бракувало

Активісти з'єднали правий та лівий береги Дніпра у Києві на мосту Патона.

Про це пише Gazeta.ua.

Загалом акція з нагоди Дня Соборності зібрала до тисячі людей. З правого та лівого берега Дніпра на зустріч один одному йшли дві колони людей та об'єдналися посередині. Однак, для того, щоб дійсно об'єднати правий і лівий береги, людей не вистачило

"В цьому році трошки складніше за минулий рік. От тільки тоді це був вихідний день. Ніколи не знаєш, скільки прийде бажаючих. Але в цьому році бажаючих на будній день та погану погоду прийшло дуже багато", - наголосив один із організаторів акції.

Активісти після з'єднання заспівали гімн України. Після цього вони мають намір роздавати по Києву жовто-блакитні стрічки та іншу національну символіку, аби поширити ідею Соборності серед киян.

День Соборності відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. 30 грудня 2011 року указом Президента України Віктора Януковича День Соборності на офіційному рівні було скасовано, натомість встановлено "День Соборності та Свободи України".

акція україна політика

Знак гривні
Знак гривні