Kickstarter зібрав $320 млн народної підтрімки за 2012 рік

Торік 2,2 млн користувачів сайту з краудфандингу Kickstarter підтрімали 18 тисяч проектів. Найбільше коштів зібрали ігри та фільми.

Користувачі сайту протягом 2012 року підтримували різні проекти — від документального фільму про гідравлічний розрив пласту до домашнього акваріуму, що автоматично підживлює сад і громадського центру для циркового мистецтва.

Ігри (відео-, настільні, карткові тощо) стали найпопулярнішою категорія, яка отримала найбільшу підтримку — користувачі профінансували понад 900 проектів на загальну суму $83 млн. Враховуючи високу вартість розробки і пристрасних шанувальників, відеоігри добре підходять для колективного фінансування, підсумовуює The Economist.

Загалом, 44% проектам вдалося зібрати задекларовані ними суми. Успіх краудфандинга коливався в залежності від сфери — від 26% (мода) до 74% (танці).

У 2012 році 17 проектів зібрали кошти понад $ 1 млн на своє фінансування. Проекти з технологічної сфери зайняли перше місце за показником “розмір середнього пожертвування” - кожен користувач віддав на них $107.

Найбільшим проектом Kickstarter'у на сьогоднішній день є Pebble — годинник, який підключається до смартфону через Bluetooth. Він отримав майже $150 від кожного жертводавця і зібрав у травні 2012 р. $10,3 млн. Перша готова продукція повинна з'явитися в користувачів Kickstarter'а, цього тижня.

Отже, у 2012 році Kickstarter залучив на 200% більше коштів, ніж у 2011. Сайт очікує продовження зростання обсягів фінансування цього року.

пожертви гроші

Знак гривні
Знак гривні