Перший пішов. Банк Таврика визнано неплатоспроможним

Правління Національного банку України 20 грудня прийняло рішення про віднесення банку "Таврика" до категорії неплатоспроможних.

"У зв'язку із втратою ліквідності, невідповідності діяльності вимогам банківського законодавства України та з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів ПАТ "Банк "Таврика", 20 грудня 2012 року правлінням НБУ прийняте рішення про віднесення цього банку до категорії неплатоспроможних", - йдеться в повідомленні НБУ.

Наслідком прийняття цього рішення стало призначення Фондом гарантування вкладів фізичних осіб тимчасової адміністрації, що також зроблено з метою вжиття заходів, спрямованих на врегулювання діяльності банку.

Відповідно до статей 26, 36 закону "Про систему гарантування вкладів фізосіб", Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, починаючи з моменту введення тимчасової адміністрації в ПАТ "Банк "Таврика" розпочинає відшкодування коштів за вкладами вкладників за договорами, строк яких закінчився, та за договорами банківського рахунку вкладників та відсотків за ними, в обсягах, що нараховані на день прийняття рішення.

НБУ ще в кінці листопада 2012 року заблокував у банку "Таврика" 3 млрд грн депозитів. За даними НБУ, за перші 9 місяців 2012 року залишки коштів населення і підприємств на рахунках у банку "Таврика" збільшилися на 260 млн грн, а загальний обсяг коштів клієнтів банку становить 2,9 млрд грн. Банк "Таврика" з 10 грудня ввів добові ліміти на видачу готівки за своїми платіжними картками.

Як раніше повідомляли ТЕКСТИ, подібна доля може спіткати ще близько 50 середніх і малих банків.

банки криза гроші

Знак гривні
Знак гривні