Нова Верховна Рада потішила українців (ДЕМОТИВАТОРИ+ФОТО)

Сьогодні відбулося перше засідання Верховної Ради 2012 року скликання. Наявність франції "Свобода", присутність у ВР Віталія Кличка та перші "тушки" зробили цей день незабутнім. Соцмережі просто вибухнули гумором з приводу подій в Раді: відео перших бійок, нестандартний підхід по парламентаризму свободівців, тушкування опозиції - стали приводами для величезної кількості демотиваторів та жартів.

Найвдаліший жарт, на думку ТЕКСТІВ, який характеризує цей день:

Я дивлюсь у засніжений
Телеекран.
Хтось пиляє бюджет,
Хтось пиляє паркан :)

Цей жарт стосується спиляння незаконно встановленого навколо Ради паркану, який болгаркою спиляв сьогодні лідер "Свободи" Олег Тягнибок. А ще свободівці сьогодні відзначилися вигнанням з сесійної зали тушок - батька і сина Табалових, депутатів від Об'єднаної опозиції, ламанням дверей парламенту та участю у бійках біля трибуни.

Та найбільша кількість жартів і народного гніву була скеровано сьогодні проти перших перебіжчиків з опозиції - батька і сина Олександра і Андрія Табалових.

До того ж в соцмережах почалася акція з закликом бойкотувати товари фірм, які належать Табаловим.

Але попри їхнє ганебне вигнання з Раді, їхні карти ввечері таки голосували.

Персональне голосування в дії!

Дісталося "на горіхи" і активісткам Femen, які сьогодні намагалися прорватися в Раду.

Не обійшлося й без бійок - окрім вигнання "тушок", бійки зчинялись ще під час блокування опозицією трибуни, та виламування свободівцями дверей до парламенту, які закрили після спилювання Тягнибоком паркану.

Найбільш популярними в соцмережах сьогодні були фото бійок за участю Олега Тягнибока і головної бойової сили ПР Ельбруса Тадеєва.

Присутність в Раді Віталія Кличка теж викликала певний ажіотаж. Щодо наступного демотиватора, то варто зауважити, що Клично на світлині не збирається бити Олександра Турчинова - просто фотограф вдало зловив кадр.

Сашко, чим пахне?

На наступному фото зафіксована досить кумедна ситуація: депутати від опозиції 20 хвилин блокували трибуну з вимогою оголосити перерву, головуючий в президії регіонал Олександр Єфремов на їхні крики не зважав. "Тут до нього підійшов Кличка, трішки обняв і за хвилину було оголошено перерву", повідомляли в соцмережах очевидці.

Відзначилась сьогодні і обрана вперше депутатом ВР від ПР співачка Таїсія Повалій, яка не спромоглася відповісти журналістам на просте запитання: який в Україні державний устрій?

"Народна любов" не оминула й витівки міністра оборони Дмитра Саламатіна, який на прохання охорони парламенту показати документи відповів наступне: "Е.ануться! Какие на х...уй документы". А на зауваження журналістів щодо його лайки сказав: "Я по инерции".

Тексти не беруться прогнозувати наскільки ефективною буде законотворча діяльність нової Верховної Ради, але приводом для жартів вона точно залишиться.

демотиватори верховна рада парламент

Знак гривні
Знак гривні