Наказано знищити. Добірка фотографій, заборонених в Білорусі

Під час спроби ввезти на територію Білорусі каталог фотовиставки Belarus Press Photo був затриманий за рішенням начальника митниці міста Ошмяни Гродненській області, який вирішив знищити експонати. При цьому раніше Belarus Press Photo проводилася у тому числі і в Мінську.

«Лента.ру» представляє фотографії, що викликали невдоволення білоруської влади.

Чоловік спить поруч з гербом, зробленим з овочів, під час етнографічного фестивалю (Наталія Абложей)

Виправна колонія в Гомелі. У школі йдуть заняття з російської літератури, 12.10.2010. (Цуранов В'ячеслав)

Нічне хрещення. (Наталія Абложей)

Перегляд вечірніх новин є обов'язковим для всіх солдатів. О 21.00 всі військовослужбовці строкової служби зобов'язані дивитися інформаційну програму "Панорама" на державному каналі білоруського телебачення. Цей елемент ідеологічного виховання воїнів використовувався ще в армії Радянського Союзу і зберігся в білоруській армії, яка вважає себе наступником традицій радянських Збройних Сил. Білорусь, Мінська область, Борисов, 60 полк зв'язку, 6 серпня 2010 року (Сергій Гуділін)

Гомель, виправна колонія. День Матері. Засуджена жінка вішає сушитися випрану білизну, рушник із зображенням дитини (Цуранов В'ячеслав)

Колишній співробітник міліції намагається умовити спецпризначенців не застосовувати силу проти протестуючих. Кілька хвилин тому сам він постраждав у сутичці із колишніми колегами. Мінськ, Білорусь, 19.12.2010 (Васюковіч Олександр)

Радіаційні навчання, Мінськ, 10.09.2010 (Ленкевич Андрій)

Радіаційні навчання, Мінськ, 10.09.2010 (Ленкевич Андрій)

Чоловік у в'язниці Окрестіна, куди були поміщені затримали 19 грудня 2010 після розгону мітингу опозиції, який відбувся після виборів президента. (Драчов Віктор)

Опозиціонерка викрикує гасла під час опозиційного мітингу, Мінськ, 19 грудня 2010 року. (Абложей Наталія)

Пластична вистава "Не Танці" під керівництвом білоруського незалежного режисера Євгена Корняга (Жукова Олена)

Тіні від новорічних прикрас падають на проекційний екран в мінському нічному клубі The Black Door під час новорічного виступу президента Білорусі Олександра Лукашенка. (Кляпіцкій Дмитро)

Президентські вибори. Жінки спостерігають за голосуванням на одній з виборчих дільниць (Володимир Грідін)

Перепоховання німецьких вояків, загиблих під час Другої світової війни, біля села Щатково. 9 листопада 2010 (Федосенко Василь)

Гомель, виправна колонія. День Матері. Дитина лежить на вагах у Будинку малюка. 12.10.2010. (Цуранов В'ячеслав)

Турнір з кікбоксингу серед жінок. (Столяров Олексій)

Мар'їна гора, солдат охороняє ліжка своєї роти, які винесли на вулицю під час навчальної пожежної тривоги (Михалкович Олександр)

Республіканський дитячий онкологічний центр. (Сергій Брушко)

Жінка відпочиває після збору врожаю пшениці в спекотний день, село Юр'єво. (Драчов Віктор)

Призовник на пункті збору перед відправкою у війська. Мінськ, 1991. (Сергій Брушко)

Мати затриманого під час акції проти фальсифікації виборів президента Білорусії 19 грудня 2010 року чекає біля стін мінського СІЗО інформацію про місцезнаходження сина. (Зенькович Тетяна)

Кадети Мінського обласного кадетського училища зібралися в холі після церемонії посвячення в кадети, щоб родичі могли зробити загальну фотографію на пам'ять. (Рубченя Олег)

Голова Центрвиборчкому Лідія Єрмошина під час прес-конференції в Мінську 20 грудня 2010 року. (Гриц Сергій)

Радіаційні вчення, Мінськ, 10.09.2010. (Ленкевич Андрій)

Родичі загиблих від вибуху і пожежі на фабриці фабриці "Пінськдрев" в жовтні 2010 року, в результаті якого загинули 14 людей. (Грідін Володимир)

Людина стоїть на портреті президента Олександра Лукашенка під час одного з мітингів, організованих опозицією. Мінськ, 06.12.2010 (Васюковіч Олександр)

День відселення жителів з села Нова Єльня, що знаходиться в зоні, яка постраждала від аварії на Чорнобильській АЕС. (Сяргей Брушко)

Листи мешканок жіночого лікувально-трудового профілакторію. Гірки, Могильовська область, 27.01.2009. (Цуранов В'ячеслав)

виставка мезозой мистецтво лукашенко Фото білорусь

Знак гривні
Знак гривні