Скоро запрацює найбільша сонячна електростанція у світі (+фото)

Наприкінці листопада має відбутися тестове вироблення електрики на найбільшій у світі сонячній електростанції в каліфорнійській пустелі Мохаве. Там на площі 1400 га завершується монтаж 170 тис. дзеркал.

Цей проект, починаючи з 2007 року, втілюють три американські компанії – BrightSource Energy Inc, NRG Energy Inc та Google. Вартість проекту становить 2,2 млрд. доларів (з яких на 1,6 млрд. кредити, надані під державні гарантії). На піку роботи потужність електростанції складе 392 мегават – цього вистачить для забезпечення електрикою 140 тис. середньостатистичних американських домоволодінь. Проект є найзначнішим в рамках програми адміністрації Барака Обами «Зелена економіка».

Зараз на будівництві працюють 2100 людей, в день вони встановлюють до 500 сонячних панелей (монтаж кожної триває 6 хвилин). У центрі кожної «ферми» (їх тут три) встановлені 140-метрові вежі. Вода в трубах (їх загальна довжина складе 4 км) всередині веж буде перетворюватися в пару.

Google взяв на себе комп'ютерну розробку системи, яка повертатиме сонячні панелі услід за сонцем.

Надалі електростанцію будуть обслуговувати 86 осіб. Іще 20 робочих місць консорціум трьох компаній створив у заказнику для черепах по сусідству. Власне на черепах (і обслуговуючий їх персонал) виділено 56 млн. доларів, в подальшому робота заказника буде обходитися у 5 млн. доларів на рік.

прогрес сша технології майбутнє світ

Знак гривні
Знак гривні