На Wikipedia тепер можна додавати відео

Онлайн-енциклопедія Wikipedia додала можливість для зареєстрованих користувачів доповнювати статті відеороликами. Це стало підсумком розробки, яка тривала протягом чотирьох років, повідомляє прес-служба Wikipedia.

Проект з інтеграції відеоконтенту в Wikipedia стартував ще у 2008 році, і з тих пір його запуск кілька разів відкладався через технічні проблеми, які вдалося вирішити лише тепер.

"Новий відеоплеєр, за допомогою якого читачі енциклопедії зможуть дивитися освітні та науково-популярні відео, тепер доступний на Wikipedia і її братніх сайтах", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Відео у Wikipedia буде відтворюватися за допомогою плеєра з відкритим вихідним кодом Kaltura, який підтримує мову розмітки веб-сторінок HTML5 і дозволяє обходитися без використання пропрієтарних технологій обробки і демонстрації відео в інтернеті, типу Adobe Flash. Серед можливостей нового плеєра - підтримка відкритих відеокодеків Web M і субтитрів різними мовами.

Спонсорами проекту стала відкрита відеоплатформа Kaltura open-source video platform і компанія Google. В даний час у Wikipedia міститься приблизно 15 тисяч відеороликів. Розширювати бібліотеку планується за рахунок публікацій користувачів енциклопедії, а також за рахунок безкоштовного освітнього та науково-популярного відеоконтенту, вже розміщеного на сервісі YouTube.

інтернет вікіпедія Wikipedia

Знак гривні
Знак гривні