Перевибори таки будуть - Рада погодилась

Верховна Рада рекомендує Центральній виборчій комісії призначити перевибори на 5 одномандатних округах №94, 132, 194, 197, 223. За таке рішення проголосували 268 депутатів.

Згідно з постановою ВР рекомендує ЦВК призначити повторні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах №№ 94, 132, 194, 197 і 223 та забезпечити їх проведення згідно з законом про вибори, повідомляє Українська правда..

Також ВР рекомендує ЦВК визначити обсяг бюджетних видатків, необхідних для проведення повторних виборів в одномандатних виборчих округах №№ 94, 132, 194, 197 і 223.

Рада рекомендує уряду вжити невідкладних заходів щодо забезпечення у встановленому порядку фінансування повторних виборів в одномандатних виборчих округах.

Дату виборів має призначити Центральна виборча комісія.

В окрузі №94 у Обухові за паралельними підрахуками перемагає кандидат від "Батьківщини" Віктор Романюк. Однак апеляційний адмінсуд, дав підстави не визнавати результати голосування на 28 дільницях, де лідирував Романюк, і окружком оголосив переможницею кандидата від Партії регіонів Тетяну Засуху, яка є дружиною екс-керівника області. Підставою для рішення ОВК стали позови спострегачів від ПР, яких нібито не пустили на дільницю.

У №132 окрузі в Первомайську Миколаївської області точиться боротьба між кандидатом від об’єднаної опозиції Аркадієм Корнацьким і кандидатом від Партії регіонів Віталієм Травянко, який є заступником голови Миколаївської облдержадміністрації. За першими даними після підрахунку 100% голосів Корнацький випереджав Травянка на 4 167 голосів, однак після низки скандальних подій ЦВК прийняла протокол окружкому №132, де переможцем значиться Травянка, але доручила перевірити все.

У 194-му окрузі визнали перемогу бютівця Миколи Булатецького, який переміг голову правління ПРАТ Азот, який належить Дмитру Фірташу. Він випередив конкурентку на 12 тисяч.

В окрузі №197 у Черкаській області найповільніше рахували голоси і опозиціонери заявляли про махінації на користь самовисуванця Богдана Губського. Альтернативний підрахунок голосів показав перемогу кандидата "Батьківщини" Леоніда Даценка, однак вранці 5 листопада на сайті ЦВК Губський значився як переможець.

У 223-му окрузі протистоять самовисуванець, підтримуваний владою, Віктор Пилипишин і "свободівець" Юрій Левченко.

Рада фальсифікації вибори-12 цвк

Знак гривні
Знак гривні