Вибори, як війна: «Беркут», суди і окружкоми вичавлюють перемогу для провладних кандидатів

«Донецькі» не здаються: під прикриттям міліції, руками продажних суддів і членів окружних комісій кують на одномандатних округах перемогу ставленикам влади.

Округ № 71, Закарпаття.

Під будівлею Львівського апеляційного суду зібралося близько тисячі прихильників кандидата від «Єдиного центру» Павла Балоги

Як повідомив «Коментарям» представник Балоги, його опонент, депутат Закарпатської облради від Партії регіонів Степан Деркач подав судовий позов з вимогою перерахунку голосів на двох дільницях.

Відзначимо, що жоден Закарпатський суд не прийняв відповідний позов у Деркача, тому «регіонал» буде домагатися перерахунку голосів у Львівському апеляційному суді.

Також відзначимо, що вже відбулося перше засідання окружної виборчої комісії, на якому так і не прийнято рішення.

Найближчим часом почнеться повторне засідання.

На окрузі № 71 з центром м. Хуст, де вже порахували 100% голосів виборців, «регіонала» Степана Деркача з результатом 34.42% випередив брат міністра МНС Павло Балога з результатом - 35.91%.

Округ №211, Київ

У сутичці на ОВК № 211, яка виникла внаслідок незаконного перерахунку голосів і несанкціонованого перебування в приміщенні комісії спецпідрозділу «Беркут» і міліції, кандидату в депутати від ГО «Батьківщина» Сергію Терьохіну зламали палець і ребро

«Терьохін у лікарні. Комісія «працює» в закритому від спостерігачів режимі - за спинами «беркутівців». Ми вирішили направити скаргу до керівництва МВС в Києві з вимогою з´ясувати правомірність появи, присутності та здійснення розбійних дій представниками внутрішніх сил міста на чолі з підполковником Ігорем Коваленком», - заявляє Юрій Одарченко, що знаходиться на місці подій.

Як повідомляли «Коментарі», у столичній окружній виборчій комісії № 211 почався перерахунок голосів: його проводять невідомі особи в оточенні народних депутатів від Партії регіонів і співробітників спецпідрозділу «Беркут».

В окружній комісії № 211, де представники провладного кандидата Ігоря Лисова влаштували перерахунок голосів з дільниці № 800029, виявили пропажу двох коробок з бюлетенями.

Округ № 223, Київ

Київська окружна виборча комісія №223, де самовисуванець Віктор Пилипишин змагається зі свободівцем Юрієм Левченком, почала перереєстрацію усіх присутніх на засіданні. Пресу пускають вибірково.

У «Свободі» вважають, що перереєстрація не є законною, оскільки, якщо йдеться про попередню акредитацію, її слід було провести 28 жовтня та допускати на засідання ОВК ЗМІ, які акредитувалися цього дня.

Наразі у залу засідань не допускають кандидатів у депутати, а представників ЗМІ – лише вибірково.

ВО «Свобода» має намір пікетувати Центрвиборчком у випадку, якщо ЦВК буде бездіяльним в ситуації з окружною виборчою комісією № 223 в Києві.

Сьогодні голова і вісім членів проблемного київського окружкому № 223, де балотуються самовисуванець Віктор Пилипишин та «свободівець» Юрій Левченко, звернулися в міліцію із заявою про погрози з боку прихильників ВО «Свобода». Також нагадаємо, що вчора, 1 листопада, близько 20:00 в приміщенні цього окружкому сталася бійка за участю заступника голови комісії Анастасії Примак. Підрахунок голосів в окрузі триває вже четвертий день. У ніч на 31 жовтня засідання 223 окружкому після перерви не могло розпочатися через те, що зал був переповнений сторонніми особами.

Округ №132, Миколаївська область

Адміністративний суд дав ОВК № 132 (Первомайськ, Миколаївська область) час до 16.30, щоб привезти протоколи до Миколаєва

Після перерви суд оголосив своє рішення. Так, членам ОВК № 132 дали час до 16.30 для того, щоб привезти речдоки - тобто протоколи. Водночас суд вважає, що примусове виконання не перешкоджає добровільному. Тому постанова суду з приводу примусової доставки не скасована.

Під час засідання адміністративного суду члени ОВК № 132 повідомили, що готові привезти протоколи з Первомайська до Миколаєва добровільно, тому попросили зняти примусовий характер.

Нагадаємо, сьогодні до будівлі ОВК у 132-му окрузі (Первомайськ, Миколаївська обл.) стягують «Беркут» із сусідніх областей. Народному депутату від «НУНС» Геннадію Москалю вдалося винести бюлетені з оточеного «беркутівцями» автобуса і занести їх в приміщення окружкому, однак комісія, як і раніше, не працює.

Тим часом

Правоохоронні органи не можуть ставати на сторону того чи іншого кандидата та займати якусь політичну позицію.

Про це під час брифінгу повідомив член Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

"Повторний підрахунок голосів виборців можуть відбуватися виключно у приміщенні ОВК", - сказав Охендовський, коментуючи події в Первомайську.

Він звернувся до правоохоронних органів з нагадуванням, що вони мають вживати всіх заходів для забезпечення правопорядку в приміщеннях виборчих комісій для збереження виборчої документації, що там знаходиться.

"Безумовно, правоохоронні органи не можуть вставати на бік того, чи іншого кандидата в одномандатному виборчому окрузі та займати якусь політичну позицію. Ми сподіваємося, що органи внутрішні справ та прокуратури будуть діяти в межах своєї компетенції", - додав він.

Він зазначив, що доля країни набагато краще буде якщо замість 450 депутатів буде обрано 440, оскільки легітимність 10 поставлена під сумнів.

За матеріалами «Коментарів» і Gazeta.ua

Далі буде…

вибори фальсифікації вибори-12

Знак гривні
Знак гривні