У Первомайську Беркут взяв штурмом ОВК і знищує бюлетені, одна людина в реанімації

"Батьківщина" повідомляє, що на окрузі 132 у Первомайську Беркут знищує бюлетені. Як відомо, вночі там сталося силове захоплення протоколів.
Силовики змусили голову комісії, якого вони привезли із собою, за даними очевидців, силоміць, відкрити сейф і витягли звідти оригінали протоколів ДВК.

Люди намагалися не дати їм фактично вкрасти документи, адже вилучення протоколів не було навіть законним чином оформленою.
Народ забарикадував двері ззовні, проте "Беркутівці" вибили їх і почали прориватися крізь натовп до автобусу. Вони били людей ногами й кийками. Їм на підкріплення прибігли люди у формі та міліція, які підключили до побиття простих громадян та застосували сльозогінний газ.

"Беркут" завантажив коробки з протоколами в автобус, проте люди не дали йому вирушити. Спочатку громадяни оточили автобус, згодом йому шлях перегородили 5 "Камазів", які наразі тримають автобус в кільці.
Очевидці стверджують, що всередині автобусу "Беркут" знищує протоколи ДВК.

Під час сутички з Беркутом кілька людей отримали поранення, повідомляє прес-слжуба Батьківщини. Одна людина в реанімації

"Беркут" в Первомайську на Миколаївщині штурмує ОВК

ОНОВЛЕНО 10:43
"Битва за Корнацького" стає справою загальнонаціональною. Боротися з бєспрєдєлом на Миколаївщині сьогодні виїжджає відомий адвокат Тетяна Монтян Вона заявляє, що за подіями на цьому окрузі стоїть сім'я Генпрокурора Пшонки.

ОНОВЛЕНО 12:25
У Первомайську готується черговий штурм окружної виборчої комісії 132 округу. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів керівник виборчого штабу кандидата від BO "Бaтькiвщинa" Apкaдія Kopнaцькoгo Ігор Пилипчук.

"На цей момент нам вдалося примусити із заблокованого автобусу з "Беркутом", де знаходилися вилучені незаконно оригінали протоколів, повернути їх до ОВК, для того, щоби оформити їхню виїмку належним чином в належний час. Це компроміс. Але тут з чистого листа не почнеш, тому що після побиття вночі 10 осіб знаходиться в лікарні, одна жінка в дуже тяжкому стані на межі життя і смерті", - наголосив він.

За словами Пилипчука, зараз збираються члени ОВК для належного оформлення протоколів, але водночас до приміщення стягуються "беркутівці".

"Начебто вже погодилися все нормально протокольно оформити, зняти це на відео, але сидять два виконавці, стоїть ця коробка з опечатаними протоколами, а під дверима збирається "Беркут". Вони оновили свої сили, підтягують ще людей. Зараз "беркутівці" вибудували коридор аж до дороги. Тобто, вони зараз будуть знову штурмувати. Їм за будь-яку ціну не можна допустити, щоби протоколи були належним чином оформлені і було виписано з них результати. Це остаточно нас переконує, що вони їх вивозять виключно з метою підміни, з метою фальсифікації виборів по округу", - наголосив керівник штабу.

Водночас, Пилипчук наголосив, що збирати людей під ОВК дуже небезпечно.

"Є різні думки з цього приводу. Тому що люди постраждають. Але люди цього чути не хочуть. Вони все стоять, організовуються, підтягуються, хоча іде дощ,. Блокування ще не знято. Але міліції все більше і більше. Зараз подзвонили і сказали, що вирушив з Одеси ще підрозділ "Беркуту" з 200 осіб", - розповів він.

Загалом під ОВК стоять близько 300 людей, які прийшли захищати свої голоси. Пилипчук запевнив, що людей не мобілізують: "Я не можу взяти на себе таку відповідальність. Це не та ціна. Треба діяти інакше. А якщо зараз люди знову підуть на таке протистояння, то це буде просто побоїще".

Джерело: Gazeta.ua

ОНОВЛЕНО 13:17
Кличко заявляє, що Президент має відреагувати на ситуацію у 132 окрузі у Первомайську.

первомайськ корнацький миколаївщина вибори-12 фальсифікації абзац

Знак гривні
Знак гривні