На Одещині пиячать прямо на виборчих дільницях і збираються у натовпи, щоб отримати вказівки зверху

Як і прогнозували експерти, найбільше порушень у день голосування зараз спостерігається на Одещині. Зокрема, як повідомляють місцеві ЗМІ, на окремих округах виборців споюють спиртним прямо на дільницях, а також звозять сотні «карусельників».

Наприклад, горілкою і пивом пригощають виборців у день голосування в Великомихайлівці Одеської області. Як розповідають спостерігачі, вантажівка вночі розвезла алкоголь по дільницях. З восьмої ранку на сільській дільниці всім бажаючим з числа селян, що прийшли голосувати, наливають спиртне і годують бутербродами.

«Горілку фірми «Біленька» та якесь білоруське пиво наливають безкоштовно в одноразові стаканчики, а бутерброди продають», - розповів говорить спостерігач. При цьому дозвіл на торгівлю продавщиця бутербродів надати не змогла. Правоохоронці на споювання виборців не реагують.

Зазначимо, що на цьому окрузі змагаються за депутатський мандат відразу кілька фігур: Ольга Герасим’юк від УДАРу, Олександр Горін від «Батьківщини», Олександр Прес ман з Партії Регіонів і полум’яний комуніст Царьков.

В іншому окрузі, № 123, помічено щось схоже на «карусель»: сім автобусів з молодими людьми (близько 150 осіб) приїхали на виборчу дільницю в середній школі № 11 міста Ізмаїла. Їх супроводжував чорний «Мерседес». Спостерігачі стверджують, що тут знаходиться дільниця № 510991.

Пасажири почали виходити з транспорту і скупчуватись біля входу на дільницю. На питання, що вони тут роблять, молодий чоловік з числа прибулих відповів, що «чекають вказівок зверху».

«Після цього з «Мерседеса» вийшов чоловік і загнав всіх назад в автобуси», - зазначив спостерігач.

За матеріалами «Думської».

вибори вибори-12 одещина

Знак гривні
Знак гривні