ФСБ викатувало у викраденого в Києві опозиціонера зізнання у підготовці масових заворушень

Російський опозиціонер Леонід Развозжаєв, який днями був затриманий у Києві та перевезений до Москви, заявив про тортури з боку російських правоохоронних органів.

В Інтернеті доступний відеозапис, на якому Развозжаєв кричить журналістам про те, що його катували протягом двох діб, передають «Коментарі».


.
Нагадаємо, 19 жовтня в Києві був викрадений учасник «Левого фронта» Леонід Развозжаєв. За день до цього Развозжаєв був оголошений у федеральний розшук в Росії у зв´язку з підозрами в організації масових заворушень. Після того, як у п´ятницю він відвідав у Києві управління Верховного комісара ООН у справах біженців, де написав заяву з проханням надати йому статус політичного біженця, а також заповнив анкету для початку формальної процедури, на вулиці невстановленими особами в цивільному одязі він був посаджений у машину і відвезений в невідомому напрямі. Російські опозиціонери заявили, що Развозжаєва вивезли з Києва «російські спецслужби, у них був дозвіл від української сторони». У Слідчому комітеті РФ підтвердили арешт Леоніда Развозжаєва.

Леонід Развозжаєв

Слідчі запевняють, що Развозжаєв підтвердив усі їхні підозри в явці з повинною. Як йдеться в заяві російського відомства, активіст розповів, що їздив до Мінська на зустріч з грузинським політиком Гіві Тарагамадзе разом із Сергієм Удальцовим та Костянтином Лебедєвим (які також проходять підозрюваними у кримінальній справі). «Як випливає з явки з повинною, зробленої Развозжаєвим, фінансування цих заворушень здійснювалося з боку Гіві Таргамадзе», - йдеться в повідомленні СК РФ.

Читайте також: Викрадення і арешт. У Києві хапають людей на замовлення російських спецслужб

скандал арешт росія відео фсб

Знак гривні
Знак гривні