Майбутнє у злиднях. Держава дбає про дітей ще гірше, ніж про пенсіонерів

Серед країн Європи і СНД тільки в Україні та Молдові найнижчі стандарти оплати праці. Про це розповіла експерт Інституту демографії Людмила Черенько.

Як передає Gazeta.ua, наша країна увійшла до п'ятірки країн із найбіднішими громадянами згідно «Звіту про світове багатство 2012 року» німецької страхової компанія Allianz. Україна знаходиться на 49-ому місці у рейтингу, серед 52-ох країн, чий ВВП разом становить 90% світового. Сьогодні година роботи в країнах Європи коштує в середньому 23 євро. Це у 16 разів вище, ніж заробляє український працівник.

На думку Людмили Черенько, найбідніші в Україні — діти.

«Вони злиденніші у 1,5 — 2 рази за пенсіонерів, - розповідає експерт. - Рівень бідності сімей із дітьми удвічі вищий, ніж у бездітних. На пенсіонерів держава дає якісь виплати. Дитина не приносить ніякого доходу. Заробітки батьків діляться не на двох, а на трьох."

Черенько вважає, що в Україні побутує твердження: спочатку має зростати продуктивність праці, а потім заробітна плата.

«Людина самотужки не може підвищити продуктивність. Це теж залежить від роботодавця. У стратегічних галузях — від держави, - каже вона. - Продуктивність залежить не лише від того, наскільки інтенсивно людина працює, але й від технологічного оснащення її робочого місця».

бідність діти економіка соціум влада

Знак гривні
Знак гривні