Представники Заходу розгледіли в заступнику генпрокурора бандита

На іноземних учасників щорічної конференції, яка проходила у Ялті, виступ заступника Генерального прокурора України Рената Кузьміна справив негативне враження.

Про це пише Gazeta.ua посиланням на «Коммерсантъ».

«Єдина людина, з вини якої Тимошенко перебуває за гратами, - це її захисник у суді, що не дав своїй підзахисній жодного шансу залишитися на волі», - неголосно, без видимих емоцій, повідомив залу пан Кузьмін.

Видання зазначає, що трохи підвищив голос він лише тоді, коли почав говорити про неприпустимість заяв Заходу про те, що українські суди політично мотивовані.

"Ніхто не має права піддавати сумніву законність рішення суду, а тим більше в образливій формі відгукуватися про судову систему. А деякі політики знущаються над Україною, називаючи найбруднішими словами ті святі речі, на яких грунтується держава", - заявив він.

Ці слова викликали доволі негативну реакцію у присутніх на конференції іноземних учасників.

«Цей виступ став кращою контрпропагандою української влади. Він виглядав як бандит, вів себе як бандит і говорив як бандит», - обурився в розмові з "Комерсант" старший науковий співробітник Інституту міжнародної економіки Петерсона Андерс Аслунд.

«Не уявляю, навіщо його сюди направили. Я не знайшов жодної людини, якого він переконав», - додав колишній посол США в Україні Стівен Пайфер.

кузьмін політика тимошенко мезозой прокуратура влада

Знак гривні
Знак гривні