Молодіжний фестиваль у Черкасах на межі зриву - музиканти не хочуть виступати під прапорами Партії регіонів

Молодіжний фестиваль «Extreme.Music.LIVE», який має відбутися 18-19 серпня у Черкасах, набуває скандального відтінку. Дізнавшись, що концерт відбуватиметься за підтримки міської організації Партії регіонів, гурти одне за одним починають відмовлятись виступати.

Одним із перших, хто відмовився брати участь у фестивалі, став черкаський гурт «Эффект бабочки». "Нашій команді запропонували взяти участь у фесті, не зазначаючи, хто буде організатором. Однак коли ми дізнались, хто фінансуватиме концерт, одноголосно вирішили відмовилися від «легких грошей», адже совість важливіша", – розповів виданню «Прочерк» гітарист гурту «Эффект бабочки» Костянтин Доброцький.

Також він повідомив, що їх гурт розцінює цей фестиваль як передвиборчу агітацію.

Далі відмовився брати участь у фесті ще один гурт – «ЯntaR City». "Ми нікого не підтримуємо і не будемо підтримувати, в агітаціях участі не беремо", – повідомив менеджер гурту «ЯntaR City» Олександр Романяк.

Відмовився виступати на фестивалі через його агітаційну спрямованість і Валентин Стрикало зі своєю групою.

А от гурт «Fail System» вирішив показати свій протест по-іншому: заспівати на фестивалі пісню «Я устал нюхать вонь, так пахнут слова моего президента». Про це один з учасників написав у соцмережах.

Крім того, ще й досі музикантам не сказали, яка на концерті буде апаратура, що ставить під сумнів участь багатьох виконавців.

Організатори фестивалю у соцмережах зазначили, що «за підтримки Партії регіонів» означає, що на фестиваль «завітають» губернатор Сергій Тулуб та секретар міськради Віктор Горкун, проте лозунгів регіоналів ніде висіти не буде.

Також брати участь фестивалі вже відомились гурти "Good fellas" та "4films". Гурти просять прибрати себе з афіш, однак організатори фестивалю поки що до їхніх слів не дослухаються.

партія регіонів музика вибори-12

Знак гривні
Знак гривні