В Партії регіонів досі домінує Донецька область (ІНФОГРАФІКА)

В першій сотні списку Партії регіонів 41 кандидат в депутати з Донецької області. Чотири області взагалі не представлені в списку «регіоналів».

Такі результати показує аналіз партійного списку «регіоналів», проведений журналістами видання ЛІГАБізнесІнформ.

Під час аналізу регіональна приналежність кандидата в депутати встановлювалася не за місцем народження, а за тим, де проживала людина більшу частину свого життя, де обіймала державні посади та вела бізнес. Наприклад, кандидат, котрий народився в Житомирській області, але закінчив київський виш та після навчання залишився жити і працювати в столиці, вважається представником Київського регіону.

Тож, згідно такого аналізу, левова частка прохідної частини передвиборчого списку партії влади дісталася представникам Донецької області. Друга за величиною група кандидатів – кияни. Це типова ситуація: столичні політики, так і не збилися в регіональний клан за роки незалежності, а авжди долучалися то до дніпропетровських, то до донецьких, то до опозиційних західноукраїнських політичних земляцтв. Аналіз прохідній частині списку Партії регіонів також показує, що з 2004 року вона так і не стала партією всіх регіонів країни.

партія регіонів вибори-12

Знак гривні
Знак гривні