УПЦ (МП) виправдовується, що на служби патріарха Кирила ходить все менше людей через його надмірну охорону

В Українській Православній Церкві закликають полегшити доступ вірян до патріарших богослужінь у Києві, оскільки віряни не можуть потрапити на службу через надмірну кількість охоронців патріарха Кирила.

"Думаю, у нас проблеми не з тим, що люди не можуть прийти, а з тим, що іноді охорона дуже сильно намагається захищати Церкву. У результаті багато людей тільки до середини богослужіння потрапляють до храму. А ті люди, які два-три роки поспіль у таких умовах намагаються потрапити на богослужіння, просто вважають, що краще подивитися трансляцію по телевізору ", – заявив прес-секретар предстоятеля УПЦ протоєрей Георгій Коваленко.

За його словами, і Патріарх, й Митрополит Київський і всієї України Володимир, і комісія, яка готує патріарший візит, "постійно просять служби безпеки Росії та України не перешкоджати вірянам, полегшити засоби захисту".

"Нам кожного разу обіцяють, що буде так, але коли доходить справа до візиту, на жаль, багато вірян, поки не пройдуть всі перепони, не можуть потрапити на богослужіння", - додав він.

Також він зазначив, що ніякої тенденції до зменшення кількості вірян на богослужіннях Патріарха немає, хоча таку думку озвучили деякі ЗМІ.

Сьогоднішній візит глави Російської православної церкви до Києва не обійшовся без інцидентів. Так, активістка руху FEMEN в аеропорту «Бориспіль» кинулась до Кирила з криками «Ізиді вон!». А члени Всеукраїнського об’єднання «Свобода» на знак протесту протии візиту глави РПЦ до Києва провели мітинг біля Адміністрації президента України з гаслами «Геть російського попа!».

FEMEN зустрічає Кирила в "Борисполі".

рпц Церква

Знак гривні
Знак гривні