У Черкасах заборонили проводити акції на захист мови

Черкаський окружний адміністративний суд прийняв рішення заборонити усі політичні акції на Соборній площі Черкас в період з 16 липня по 10 вересня.

Приводом стало звернення голови Черкаської обласної ради Валерія Черняка, повідомляє Gazeta.ua. У його поданні до суду йдеться, що на площі перед Будинком рад планується проведення шкільного ярмарку, а також, що "одночасне проведення зазначеного заходу та зборів, мітингів, демонстрацій та інших мирних зібрань може призвести до порушень громадського порядку та безпеки громадян".

Заборону на проведення будь-яких політичних акції отримали: "Батьківщина", "Свобода", "Українська народна молодь", Партія регіонів, Комуністична партія України, Демократичний альянс, Народна партія.

"Це вже стала практика обласної влади – будь яким шляхом заборонити акції на Соборній площі, - вважає координатор об'єднаної опозиції Черкащини Леонід Даценко. – Перед місцевими виборами два місяці на площі стояв футбольний майданчик, тепер шкільний ярмарок. Не здивують, якщо вони серед літа ялинку на площі виставлять".

Наметове містечко опозиції з'явилось на Соборній площі 4 липня. 6 липня його намагалися знести правоохоронці. Тоді декілька чоловік отримали травми.

Нині на площі знаходяться по намету "Свободи" і "Батьківщини". Близько десятка наметів торгують рюкзаками і канцприладдям. Також сьогодні посеред площі встановили батут для дітей.

мова протест черкащина

Знак гривні
Знак гривні