Свербіж реконструкції. Київська влада услід за Андріївським береться за Поштову площу: «Макдональдс» знесуть, машини заховають під землю

У липні Поштову площу закриють на реконструкцію, у результаті якої буде побудовано розв'язку з тунелем і пішохідними зонами.

Проїхати Поштовою площею та Набережним шосе найближчі півроку буде неможливо. Про це пише КиївПравда з посиланням на «Сегодня».

Як заявив заступник голови КМДА з архітектури і землі Михайло Кучук, "Макдональдс" на Поштовій вирішено знести.

"Роботи зі спорудження розв'язки почнуться в середині липня. Розв'язка в цьому місці дуже потрібна, адже зараз перехрестя потопає в пробках через перетинів потоків. Ми хочемо закінчити її до Дня Києва наступного року", - сказав Кучук.

Обраний проект розв'язки на Поштовій площі не передбачає світлофорів.

"Найголовніше в цій розв'язці - вона прибере світлофори, і транспортні потоки не будуть перетинатися", - пояснив автор проекту, заступник директора інституту "Київдормістпроект" Ігор Щур.

У районі Річкового вокзалу на Набережному шосе буде побудовано тунель для потоків транспорту в двох напрямках.

Над тунелем розміститься пішохідна зона, яка буде зливатися з прогулянковою зоною біля церкви з переходом до Річкового вокзалу - пішохідний місток знесуть.

Якщо рухатися з боку моста Метро, машини будуть в'їжджати в тунель. Ті, хто рухається прямо, - поїдуть через тунель, а для повороту наліво при в'їзді в тунель буде побудований лівоповоротний з'їзд на Боричів узвіз.

Якщо їхати з боку Набережно-Хрещатицької, все залишиться, як і зараз, але без світлофора: прямо через тунель машини виїжджають на Набережне шосе, на Боричів узвіз повертають з правого повороту.

Якщо їхати від Володимирського узвозу, в напрямку Набережного шосе буде правий окремий поворот, а для повороту у бік вул. Набежной-Хрещатицької побудують естакаду.

Проект передбачає і будівництво підземного переходу під Боричевим узвозом з примиканням його до виходу з метро в районі церкви.

Обов’язково прочитайте: Як збудувати місто, в якому варто жити. Лекція Енріке Пеньялоси

реконструкція місто будівництво влада

Знак гривні
Знак гривні