Після оголошення вироку вбивці міліціонера мітингувальники побилися з Беркутом (ВІДЕО)

Після того, як вчора cуд у Броварах Київської області виніс вирок жителю села Семиполки Віталію Запорожцю за убивство дільничного майора міліції, там розпочались сутички з бійцями спецпідрозділу "Беркут".

Є повідомлення про потерпілих та затриманих. Так, народний депутат Андрій Шевченко написав у своєму Twitterі: "У Броварах армагеддон. Після вироку Запорожцю - сутички з міліцією. 7 затриманих: 2 - в лікарні, 5 - у райвідділі. Райвідділ забарикадувався".

Віталія Запорожця засудили до 14 років позбавлення волі та виплати вдові вбитого ним міліціонера 150 тис. грн.

4 вересня 2011 року він застрелив з рушниці майора міліції Миколу Симоненка. За однією з версій, майор нібито зробив зауваження Віталію в кафе, а той взяв рушницю і помстився. За іншою - Запорожець намагався втихомирити п'яного Симоненка.

Односельчани Запорожця одразу виступили на його захист, стверджуючи, що застрелений міліціонер кілька років тероризував селян. Вони навіть збирали кошти на адвоката для Запорожця. Потім до селян долучилися представники націоналістичних рухів.

Вирок, який оголосила суддя не сподобався активістам із КУНу, Свободи та односельцям Віталія Запорожця. Одразу після закінчення останнього слухання, біля стін суду почали вигукувати гасла: "Свободу Віталію Запорожцю", "Запорожець – наш герой" та інші. Двоє чоловіків розгорнули поперек дороги, яка перед воротами до двору суду, банер, повідомляє Gazeta.ua. Ще кілька молодих чоловіків стали перед ними і взяли один одного за руки.

Як тільки відкрилися ворота суду до активістів кинулися беркутівці. За допомогою кийків вони швидко відтиснули людей на край тротуару, кільком дісталося по ребрах та спіні. Коли "автозак" виїхав на головну дорогу, правоохоронці схопили трьох активістів і потягли за ворота.

"Яка це ж мати таких виродків народила? Вам байдуже на всіх, бо у вашій сім'ї біди ще не було," - вигукувала до беркутівців одна із жительок Семиполок.

В цей час до голови Комітету Визволення Політв'язнів Миколи Коханівського підбіг коротко підстрижений чоловік у штанях від костюма та чорній сорочці. Збив його з ніг та хотів потягнути за собою. Коханівському вдалося вирватися.

"Це так міліціонери переодягаються в цивільне, а потім хапають всіх негодних," - пояснив Микола Коханівський.

"Запорожець не буде сидіти. Ми цього не дозволимо," - виголосив у мікрофон один із організаторів акції Василь Панченко.

Адвокат Віталія Запорожця Костянтин Попов буде подавати апеляцію: "Я вважаю, що суд не розібрався як слід у справі і не провів потрібного слідства. Натомість у судовому процесі було багато порушень. Будемо сподіватись, що апеляційний суд винесе більш лояльне рішення".

Вироком не задоволені з правоохоронці, які сподівалися на довічне ув'язнення вбивці свого колеги. Саме на такому вироку наполягала й сторона обвинувачення, стверджуючи, що на момент вбивства майор міліції був при виконанні службових обов'язків.

Засуджений Віталій Запорожець.

Бійка під судом:

суд злочин вирок кримінал

Знак гривні
Знак гривні