Експеримент у тюрмах Бразилії: звільнення через читання

У чотирьох федеральних в'язницях Бразилії ув'язненим запропоновано зменшити термін покарання за допомогою читання. Кожна прочитана книга дозволить звільнитися в'язневі на чотири дні раніше.

Вибір літератури залишений на розсуд ув'язнених. Вони можуть читати як класику, так і філософські або науково-популярні твори. За 12 прочитаних книг на рік адміністрація тюрем скорочує покарання на 48 днів, пише газета The Daily Telegraph.

Передбачається, що на читання кожної книги ув'язненим потрібно близько місяця. По завершенню читання ув'язнений повинен буде написати есе з викладенням своєї думки про прочитане. Якщо твір буде написано грамотно, з полями і підписом, то тюремники ухвалять рішення зарахувати книгу як прочитану і знизити в'язневі термін.

Втім, до участі в програмі "Звільнення через читання" будуть допущені не всі в'язні. У кожному конкретному випадку рішення буде приймати спеціальна комісія.

Тим не менш, юристи покладають великі надії на цей новаторський і курйозний спосіб перевиховання злочинців. "Людина може вийти з в'язниці освіченною і з широким кругозором. Безсумнівно, це піде на користь і зробить її краще", - говорить адвокат з Сан-Паулу Андре Кеді, який керує проектом пожертвувань книг бразильським тюрмах.

освіта Бразилія експеримент досвід тюрми

Знак гривні
Знак гривні