Львів порахував доходи від Євро - 150 млн гривень

У Львові підвели підсумки Євро. Протягом 10 днів чемпіонату місто відвідали 150 тисяч туристів із понад 30 країн світу. Об'єкти УЄФА відвідали 410 тис. осіб. У середньому один турист витрачав за добу 110-120 євро. Тож, в економіку міста надійшло 150 млн грн. (Що приблизно в 15 разів менше, ніж вартість лише одного стадіону Арена "Львів" - ред.)

"Найбільше гостей було із Німеччини та Португалії. Туристичні центри міста роздали 6 тисяч карт міста, 5 тисяч путівників, 3 тисячі програм подій у місті. Найбільшим попитом користувалися німецькомовні брошури," - розповів директор департаменту "Євро 2012" Олег Засадний виданню Gazeta.ua.

"Збитки понесли заклади харчування, які знаходилися далеко від центру міста. Їх прибутки впали у 2-3 рази, - говорить львівський ресторатор Вардкес Арзуманян. - Про прибутки закладів говорити ще рано, адже заклади ресторанного бізнесу понесли багато витрат. Приблизно на суму, що становить половину червневого доходу. Ресторани наймали психологів для роботи з персоналом ресторанів, охорону. Працювали цілодобово. Закуповували новий інвентар та меблі."

На час Євро у трьох церквах міста проводили літургії англійською, португальською та німецькою мовами.

"Про те, що гостям у нас сподобалося, свідчить те, що на третій матч до Львова приїхало утричі більше німців, ніж на перший. Вони просто розповідають своїм знайомим, що Львів - європейське місто. Данці у нас залишалися на довший час, ніж бронювали номери", - говорить Засадний.

фанати євро-12 львівщина

Знак гривні
Знак гривні