Україна залишила Євро-2012. Вболівальники пригрозили судді смертю через Вікіпедію

Збірна України вчора залишила Євро-2012, програвши команді Англії з рахунком 0:1.

Українські вболівальники вилили всю свою злість на головного арбітра матчу Англія – Україна Віктора Кошшої, який допустив жахливі помилки у грі, не зарахувавши гол, забитий у ворота Англії Марком Девічем. А пізніше не помітив гру рукою Джона Террі у власному штрафному майданчику.

Після поєдинку на українській та англійській версіях інтернет-енциклопедії Вікіпедія з'явилося повідомлення про смерть арбітра. Першою мішенню стала україномовна сторінка біографії угорського судді, яку відразу після завершення матчу змінили.

"Після матчу був розстріляний впритул з кулемета, потім йому відрізали голову і насадили на палю, потім колесували, відрізали яйця, і заставили його родину дивитися на це. Після всього цього його рештки згодували диким псам! За деякими даними, він є нетрадиційної сексуальної орієнтації, представник гей-клубу арбітрів Угорщини в Україні. Як стало відомо, відразу після закінчення матчу, Віктору Кашаї відрізали яйця і віддали бродячим собакам на вечерю", - таке повідомлення було у Вікіпедії.

Українські адміністратори майже одразу видаляли цей текст, проте користувачі "оновлювали" нову інформацію про суддю.

На англомовній сторінці біографії судді з'явився розділ "смерть", де залишили повідомлення про загибель від рук українських фанатів та знищення тіла собакою: "Viktor Kassai was killed June 20 2012 by a bunch of ukrainian football fans. He was later divided and eaten by a dog". Однак за 15 хвилин запис був видалений.

Тож тепер вболівальники "відриваються" на Кошшої безліччю "фотожаб" в соціальних мережах, зображаючи його сліпим, косооким тощо.

фанати євро-12 україна

Знак гривні
Знак гривні