Україна купуватиме російський газ в Німеччині. Так дешевше

Український газовий монополіст НАК "Нафтогаз Україна" уклав з німецькою компанією RWE Supply & Trading GmbH угоду про купівлю-продаж природного газу.

"Зазначена угода створює юридичні основи для можливих поставок природного газу компанії з боку RWEST і, разом з тим, не містить зобов'язань сторін по обов'язковому здійсненню покупки або продажу енергоресурсу", - наголошується в повідомленні Нафтогазу.

Ціни, обсяги поставок, а також зобов'язання сторін щодо постачання природного газу будуть визначатися окремими контрактами після їх узгодження і підписання обома компаніями.

Як відомо, на сьогодні Україна купує російський газ по $425 за тисячу кубів. У той же час, на європейському спотовому ринку вартість блакитного палива стартує з $280.

"У разі невдалого результату переговорів з Росією Україна буде купувати фактично російський газ у німецької компанії, що буде дешевше, ніж безпосередньо з Росії. Це було б парадоксально", - заявляв у березні поточного року прем'єр Микола Азаров.

RWE Supply & Trading GmbH є однією з найбільших компаній в Європі, задіяних у галузі електроенергетики та газової промисловості. RWEST входить до холдингу RWE AG, який є оператором потужної газотранспортної системи у Європі, до якої належать газопроводи протяжністю 23000 км та підземні газові сховища об'ємом до 7,4 млрд кубометрів. RWEST щорічно закуповує та постачає для потреб європейських країн близько 50 млрд кубометрів природного газу.

Джерело: ТСН

газ німеччина росія Нафтогаз

Знак гривні
Знак гривні