Янукович вирішив теж не їхати на саміт до Криму, який усі проігнорували

Україна відклала проведення 18-ого саміту голів держав Центральної Європи, що був призначений на 11-12 травня в Ялті (Крим), на невизначений термін. На думку політологів, це означає, що проведено його взагалі не буде ніколи.

Таке рішення влади, як повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров, було прийнято у зв'язку з тим, що голови низки європейських держав не зможуть взяти участь у саміті в зазначені дати.

"Україна вважає за доцільне перенести саміт", - заявив Дикусаров.
Нові терміни саміту, з його слів, будуть визначені пізніше.

Наприкінці квітня Міністерство закордонних справ України заявило, що саміт держав Центральної Європи відвідають голови 10 країн: Польщі, Албанії, Болгарії, Литви, Македонії, Румунії, Словаччини, Хорватії, Чорногорії й Молдавії.

Однак пізніше Президент Хорватії Іво Йосипович заявив, що відмовляється від участі в саміті на знак протесту проти порушень прав людини в Україні, а саме побиття в колонії екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Запрошення приїхати на саміт відхилили також Президент Німеччини Йоахім Гаук, Президент Албанії Бамір Драговіні, Президент Болгарії Росен Плевнелієв, Президент Латвії Андріс Берзиньш, Президент Чехії Вацлав Клаус, голова Президії Боснії й Герцеговини Бакір Ізетбегович, Президент Чорногорії Філіп Вуянович.

При цьому низка голів держав послалася на щільний графік, а деякі - на порушення прав людини в Україні.

17-й саміт пройшов у Варшаві (Польща) у травні 2011 року.

янукович україна політика саміт влада

Знак гривні
Знак гривні