У Чистий четвер журналісти закликали депутатів «очиститись» та відмовитись від «кнопкодавства»

У Чистий четвер, 12 квітня, журналісти на підтримку вимог громадського руху «Чесно» закликали народних депутатів "очиститися" та припинити практику "кнопкодавства".

Сьогодні кожен депутат персонально отримав підготовлений експертами законопроект, що передбачає дострокове припинення повноважень депутатів, які не дотримуються конституційної норми особистого голосування.

Громадські діячі та журналісти вимагають внести зміни до Конституції України і доповнити п’яту частину 81 статті: "У разі невиконання вимоги щодо особистого голосування на засіданні Верховної Ради України повноваження народного депутата України припиняються достроково за рішенням суду".

Парламентські журналісти також звісили плакат з ложі преси із закликом до народних депутатів: «Не забажай картку сусіда свого! Голосуй ЧЕСНО». Мета журналістів - змусити парламентарів відмовитися від обурливої практики голосування за принципом «піаніно» та брати особисту участь у голосуванні.

Напередодні акції активісти руху «Чесно» впродовж двох днів проводили фото- та відео-зйомку порушень щодо особистого голосування народних депутатів. На основі задокументованих порушень активісти планують звернутися за реакцією до президента України як гаранта Конституції, а також до прокуратури.

Активісти руху «Чесно» планують і надалі проводити спільні з журналістами публічні акції, що мають на меті примусити парламентарів голосувати персонально та не порушувати Конституцію.

журналісти депутати Рада ЧЕСНО

Знак гривні
Знак гривні