Японці розробили ручний пристрій, що на відстані вимикає у людей здатність говорити (додано ВІДЕО)

На малюнку внизу ви бачите звуковий пістолет із серії "мрія для антиутопії" - направлений мікрофон ловить голос людини і з короткою затримкою (0.12 секунд) надсилає звуковий сигнал назад, за допомогою направленого динаміка.

Принцип дії пристрою відомий у фізіології ефект під назвою "Звуковий Зворотній зв'язок із Затримкою" - Delayed Auditory Feedback (DAF): якщо людина чує звук свого власного голосу із невеликою затримкою, здатність зв'язно говорити різко зменшується.

Пристрій здатен таким чином вибірково "глушити" людей на відстані до 30 метрів.

Японські розробники планують використовувати ці "пістолети" в бібліотеках та для організації конструктивних дискусій, однак ми не здивуємося, якщо незабаром прочитаємо в повідомленнях інформагенцій щось на кшталт такого:

"Апарат ВР оголосив про рішення придбати перших 450 пристроїв для потреби парламенту. Про схожі плани також повідомили судові адміністрації Києва та інших великих міст. За твердженнями очевидців, "пістолет тиші" в руках у суддів значно підвищує ефективність засідань та пришвидшує розгляд справ, водночас не порушуючи право учасників на присутність захисників у залі".

майбутнє технології антиутопія

Знак гривні
Знак гривні