Наші улюблені злодії при владі активізувалися, для того щоб приховати сліди своїх крадіжок

Про це свідчить нещодавно проголосований у маріонетковій Верховній Раді законопроект по виведенню більшої частини держзакупівель (близько 250 млрд гривень на рік) з дії тендерного законодавства, та спроба руками маріонеткового Конституційного суду приховати дорогі придбання, які роблять чиновники.

З червня 2010 року, коли вступив у силу незручний для влади новий закон про держзакупівля, який змушував оприлюднювати результати тендерів, зграя злодіїв при владі шість разів намагалась змінити законодавство, щоб приховати свої оборудки.

Останнім досягненням є розроблений Кабміном новий законопроект (№9634), який був прийнятий 9 лютого 246 картками кнопкодавів з більшості. Коли закон приймуть у цілому, "Вісник закупівель", як повідомляють "Наші Гроші", можна буде закривати - корупції там більше не буде.

Він дозволить вивести з під закону про держзакупівлі усі держпідприємства, казенні підприємства, та товариства з державною долею більше ніж 50%. Загалом, подібними підприємствами за минулий рік було здійснено держзакупівель на суму близько 250 млрд гривень (на секунду, уявіть собі масштаби при рівні відкатів, наприклад, у 20-30%. Нікого у нашій країні не повинно дивувати, звідки у чиновників, керівництва та політиків такі статки.)

Друга блага вість для крадіїв, це спроба через контрольований КС ліквідувати дію антикорупційного законодавства. Коли вони це зроблять, чиновникам не буде потрібно в цьому році подати декларацію з витратами більше ніж на 150 тис гривень.

малюнок з сайту http://meest-online.com

І ще - Рінат Ахметов, Борис Колєсніков і Сергій Льовочкін не будуть продавати акції своїї підприємств, хоча за новим діючим законом вони зобов'язані це зробити.

крадії злодії корупція прозорість мезозой влада

Знак гривні
Знак гривні