ЦРУ щоденно моніторить до 5 млн повідомлень з Твітеру

Кожен ранок президент Обама отримує звіт про найпомітніші тренди у Facebook та Twitter'і

Моніторинг соціальних мереж (а також телебаченні та інших ЗМІ) здійснює спеціально створений департамент ЦРУ, де працюють сотні людей. Що дає такий моніторинг? Досить багато. Завдяки моніторингу, вони визначають світову реакцію на події до яких причетно США, та першими дізнаються оперативні новини завдяки соціальним мережам.

У твітер-повідомленнях визначається мова написання, потім завдяки іншому алгоритму - настрій повідомлення. Таким чином після вбивства Осами бін Ладіна було встановлено, що більшість твітів на урду(Пакистан) та китайською були негативними.

Арабські та турецькі твіти найчастіше звинувачують Обаму у про-ізраїльскій позиції, у той час як твіти на івриті - вважають що його промови занадто про-арабські.

Однак можливо найкориснішим є моніторинг того ж твітера, який у напів-автоматичному режимі може визначити, які користувачі твітера пишуть достовірні повідомлення з місця екстреної події (ймовірно, завдяки реакції інших людей з тої ж місцевості на такі повідомлення). Швидкий пошук таких джерел дозволяє оперативно отримувати унікальну інформації з місця подій.

Так що пишіть ваші твіти без граматичних помилок, за вами можуть стежити.

Image via Benjamin Haas

моніторинг технології

Знак гривні
Знак гривні