Олесь Ульяненко про цензуру та іншу літературу

Його твори викликають або захоплення, або огиду, йому спершу дали Шевченківську премію, а потім Національна комісія з питань моралі визнала його роман порнографічним - одне слово, тепер до Олеся Ульяненка міцно причепилося означення "скандальний письменник".

Скандальний письменник розповів ZaUA.org про козаків-самураїв, бабусь у вишиванках, 20 дисертацій за його творами і про те, що колишніх наркоманів не буває:

Якось ми виграли президентський грант на постановку стрічки про героїв Крут, та його просто не профінансували. Це був непоганий заміс з елементами мелодрами, екшена… крутіший за «Втомлені сонцем»...

Дивна річ відбувається – твори Ірени Карпи чи Сергія Жадана можна друкувати, а мене ні… Ну, давайте тоді заборонимо книжки Міллера, Селіна та багатьох інших французьких письменників. Знімемо їх з книжкових полиць… і що там лишиться? – бабушки у вишиванках?

Я маю достатньо слави… Я людина-легенда! Це всі знають. І в першу чергу – критики. По мені вже чоловік двадцять написали свої дисертації, чоловіче!

Повністю інтерв'ю з Олесем Ульяненком читайте у рубриці "Статті"

відео література культура відеоінтервю

Знак гривні
Знак гривні