Карпачова, головний захисник прав людини, показала фак чорнобильцям, які пікетують Кабмін (ФОТО)

Коментарі зайві, але варто нагадати які права має уповноважений з прав людини:

- Право невідкладного прийому всіма посадовими особами країни – від Президента, Голови Верховної Ради, Прем'єр-міністра, голови Конституційного Суду, вищих спеціалізованих судів і Генерального прокурора – до керівників будь-яких приватних установ.

- Право безперешкодно відвідувати ВСІ органи державної влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації незалежно від форми власності, бути присутнім на їх засіданнях.

- Право мати прямий доступ до БУДЬ-ЯКИХ документів – у тому числі секретних – в усіх органах, організаціях та установах, всіх форм власності. В тому числі в прокуратурі та судах.

- Право у будь-який час заходити в місця тримання затриманих, попереднього ув'язнення, установи відбування засудженими покарань та установи примусового лікування і перевиховання, психіатричні лікарні. ОПИТУВАТИ осіб, які там перебувають, отримувати інформацію щодо умов їх тримання.

- Право ПЕРЕВІРЯТИ додержання прав людини ВСІМА державними органами, в тому числі тими, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність.

Ніна Іванівна Карпачова обіймає цю посаду з 1998 року, може їй пора на заслужений відпочинок, раз тяжка робота вкрай виснажила нерви?

За матеріалами блогу Констянтина Усова

протести кабмін карпачова чорнобильці фріки

Знак гривні
Знак гривні