Міліція порушує закон? Подзвоніть і поскаржтеся

З 7 по 21 листопада 2011 року неурядові організації України проводитимуть всеукраїнську кампанію «Міліція під контролем», під час якої активісти громадських організацій та волонтери будуть здійснювати моніторинг стану дотримання прав людини працівниками міліції.

Моніторинг буде проводитись шляхом відвідування службових приміщень підрозділів внутрішніх справ з вільним режимом доступу; проведення бесід з громадянами та працівниками міліції, приймання від громадян повідомлень щодо протиправних дій (бездіяльності) працівників органів внутрішніх справ, їх правової оцінки та надання допомоги потерпілим у підготовці відповідних скарг.

Крім цього, буде вестися спостереження за діями працівників міліції під час публічного виконання ними своїх обов’язків, аналіз матеріалів ЗМІ та фіксація виявлених порушень за допомогою відео-, фотозйомки та аудіозапису.

Під час проведення кампанії цілодобово працюватиме “гаряча лінія” щодо випадків незаконного насильства з боку міліції:

тел. (066) 665 33 88
тел. (067) 840 75 40

Подати скаргу на дії працівників міліції також можна, заповнивши спеціальну анкету в режимі он-лайн на сайті Асоціації УМДПЛ , або відправивши електронного листа на адресу:
monitoring.mvs@gmail.com

самоорганізація міліція контроль

Знак гривні
Знак гривні