Таліби здійснили безпрецедентний напад на об'єкти США та НАТО в столиці Афганістану Кабулі

Не менш дев'яти осіб загинули і 23 отримали поранення після чотирьох скоординованих нападів талібів на об'єкти у Кабулі, перестрілка з бойовиками в околицях посольства США тривала вісім годин. Глава кримінальної поліції Кабула Мохаммад Захір заявив, що в числі загиблих є цивільні особи і поліцейські. По завершенні військової операції були вбиті шестеро бойовиків.

Напад почався в минулий вівторок вранці з обстрілу ракетами посольства і штаб-квартири НАТО. Після низки вибухів п'ятеро бойовиків в «поясах шахідів» засіли в будівлі, що будується на кордоні дипломатичного кварталу і відстрілювалися з гранатометів і автоматів Калашникова. У цей же день терорист-смертник підірвав себе поряд з відділенням поліції на заході міста. Ще один смертник був убитий поліцією в околицях аеропорту.

Ця недобудована споруда стала головним опорним пунктом талібів.

Аналітик з вашингтонського інституту New American Security Ендрю Ексам заявив, що масштаб вилазок «Талібану» на цей раз був безпрецедентним і що демонстративна стрілянина в самому центрі Кабула означає серйозний провал в системі безпеки та розвідки.

Атака застала афганських військових зненацька

іслам сша війна тероризм

Знак гривні
Знак гривні