Звинувачення проти Домініка Строс-Кана розвалюються. Сьогодні його можуть випустити з-під домашнього арешту

За повідомленням Нью-Йорк Таймз, протягом розслідування справи з'явилася багато нової інформації щодо жінки, яка стверджує що стала жертвою сексуального насильства з боку Строс-Кана.

З'ясувалося, що протягом справи жінка неодноразово обманювала правоохоронців: вона говорила неправду про те, що шукала притулку в США після зґвалтування, також, з'ясувалося що вона може бути причетна до дій, пов'язаних з відмиванням грошей та торгівлею наркотиками.

За день до події з Строс-Каном жінка розмовляла по телефону із своїм другом (він сидить за торгівлю наркотиками, а перед цим розміщував на рахунках жінки значні суми грошей - всього близько 100 тис доларів) про можливі вигоди у випадку, якщо вона звинуватить Строс-Кана у насильстві.

Також, Строс-Кан не застосовував силу: слідство схиляється до думки що секс - якщо такий відбувся - був за взаємною згодою.

Тим часом, з моменту арешту Строс-Кана у травні він був змушений піти у відставку з посади голови МВФ. Також, він фактично перекреслив свою майбутню участь у наступних президентських виборах у Франції, де він був одним з фаворитів. Серед близького кола Строс-Кана існує переконання, що звинувачення були сфальсифіковані саме з цією метою.

На разі сторона звинувачення збирається перекваліфікувати злочин із серйозного на неважкий (строк - до 1 року ув'язнення). Очікується, що Строс-Кана можуть сьогодні випустити з під домашнього арешту, на підписку без права залишати територію США.

Оновлено: увечері, 1 червня, Строс-Кана дійсно випустили на підписку про невиїзд.

Фото: Shannon Stapleton/Reuters

сша скандал мвф

Знак гривні
Знак гривні