Речі матеріального світу, які створюються з нічого: енергія від сонячного світла, а пісок - як сирий матеріал

Маркус Кайзер з Королівського коледжу мистецтв, створив чи не найбільш надихаючий проект за останній час у галузі 3D-принтерів: "лазерний принтер" для пустелі Сахара.

Щоправда, його не обов'язково використовувати у пустелі (а всюди, де є трохи піску і сонця ). Щоправда, це не зовсім "лазерний принтер" - замість лазера використовується набагато більш проста технологія, великого розміру лінза Френеля, що фокусує сонячні промені на невелику площину.

Маркус Кайзер під час випробовувань своєї шайтан-машини у Сахарі

У всьому іншому - за принципом це схоже на різновид лазерних 3D принтерів, які друкують речі, спікаючи разом тоненькі шари металевого порошку, такі собі "лазерні запіканки". Пристрій Кайзера використовує пісок (замість метала) який розплавляється до склоподібного стану.

Сонцешукач автоматично розвертає лінзу на сонце, промінь фокусується на підставку з піском(який потім шар за шаром додається до процесу) і рухається по поверхні згідно трьовимірної моделі, завантаженої в керуючий компютер.

Markus Kayser - Solar Sinter Project from Markus Kayser on Vimeo.

Важко говорити про практичність такого сонячного принтера, на цей момент. Однак, коли Маркус на відео дістає з піску зроблену тарілку - це схоже на справжнє диво. А також це є нагадуванням про те, що ми знаходимося на порозі нової революції у виробництві матеріальних речей - коли воно стає "персональним".

* * *

Сайт TEXTY.org.ua існує завдяки пожертвам читачів.

Фінансова підтримка кожного з вас дуже важлива для нас. Звертаємося з проханням здійснити пожертву на підтримку ТЕКСТІВ.

Наш рахунок на ПейПел: ykarchev@gmail.com

Наш гаманець у гривнях на ВебМані
U336801545841

Рахунок на BitCoin: 12A3CXQop4ofhJWTmdfffC1m2F5vVu1Wq1

Гроші на рахунок можна слати і на телефон
096 551 68 93

- це Київстар, телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua равлик gmail.com

революція технології майбутнє виробництво 3d

Знак гривні
Знак гривні