Уходя, не забувайте гасити сигарету! Новий музичний кліп народної артистки Таїсії Повалій пропагує паління?

У новому кліпі "Уходи" Таїсія Повалій та її партнер по знімальному майданчику оповиті сигаретним димом. Чи не потребує відеокліп узгодження з Нацрадою та Мінохорони здоров'я?

Кліп починається з запальнички, яка підпалює сигарету. У музичному відеоролику курять обидва головні персонажі: героїня народної артистки Таісії Повалій та її, як можна зрозуміти з сюжету кліпу й тексту пісні, колишній супутник чи партнер. Курять вони в різних місцях, кожен окремо. Вочевидь це має символізувати розрив романтичних відносин.

Кінець любовних стосунків підсилює пожежа, яка виникає в розкішних апартаментах. Якби це сталося внаслідок необережного поводження з недопалком, про щоб свідчив один з епізодів, то тоді кліп можна було б трактувати як попередження про небезпеку куріння.

Одначе концепція кліпу, з огляду на подачу відеоматеріалу, зовсім інша. Протягом музичного відеоролику камера смакує кадри з закурюванням та випусканням сигаретного диму співачкою та її партнером по знімальному майданчику.

Питання, які виникли в автору допису - курця з понад півторадесятилітнім стажем, дніпропетровського блогера "Текстів" Олексія Мазура:

- чи не занадто сигаретного диму на одиницю хронометражу і чи не потребує у зв'язку з цим кліп, як і реклама алкоголю, застережливого напису в кадрі про згубність шкідливої звички, а надто - надмірного споживання нікотину?

- чи не було б доречно змінити і час трансляції кліпу по "першому музичному" М-1 з денного на значно пізніший, ближчий до опівночі?

До слова, після перегляду мене так і потягло до сигарети: виникло нездоланне бажання закурити. Чи не проявився в такий спосіб негативний психологічний вплив від побаченого? Адже в даному випадку саме кліп спонукав мене послідувати прикладу його дійових осіб.

Про всяк випадок адресував електронною поштою висловлені нарікання до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Та, на відміну від попереднього складу, не має звички реагувати на електронні звернення. Тож і цього разу, скоріше за все, буде так само.

Відправив послання всім членам Нацради включно з її керівником - Володимиром Манжосовим, а також прес-службі установи.

М-1 згубна звичка Таїсія Повалій Мінздрав куріння нацрада прем'єра кліпу

Знак гривні
Знак гривні