На українському телебаченні - поповнення російського спец-контингенту

Інформаційною політикою на українському (?) "Інтері" відає росіянин, кремлівський "засланець" Ігор Шувалов. Ведучий провідного політичного ток-шоу "Велика політика" на каналі - його спввітчизник Євгеній Кисельов.

Віднедавна в українському ефірі оселилися "брати-слов'яни" Дмітрій Нагієв та Отар Кушинашвілі.

Першим Національним керують Єгор Бенкендорф та ливанський папараці Валід Арфуш. Передачі каналу стрімко русифікуються як мовою ведучих, так і запрошуваними до студій гостями з Білокам'яної: політиками, митцями, зірками шоу-бізнесу, художніми й документальними кінострічками, концертами.

Найретинговіше ток-шоу Першого (інтер)Національного веде Савік Шустер. В гостях у "щирого українця" Дмитра Гордона в основному також росіяни: політики, актори, співаки, композитори, гумористи тощо.

На каналах групи "Інтер", зокрема такому як К-1, вже майже не залишилося україномовних ведучих.

Так само українська мова витісняється з музично-розважальних програм інших каналів. І знову в них переважає російський контент.

А днями російський спец-контингент в українському медіа-просторі поповнився Міхаілом Єрмолаєвим. Росіянин став очільником інформаційно-аналітичного департаменту телеканалу СТБ, змінивши на посаді Олексія Мустафіна.

«На СТБ меня привлекло то, что этот телеканал очень динамично развивается. Здесь я нашел редкое сочетание профессионализма и увлеченности. Это прекрасная возможность реализовать свои мысли о том, как должны выглядеть новости двадцать первого века. Необходимо корректировать принципы отбора и подачи новостей, а также технологию работы информационно-аналитического отдела канала. Очень важно, чтобы информационная составляющая более основательно опиралась на аналитическую, - тогда у журналистов будет больше возможности и вдуматься в суть происходящего, и проявлять творческие способности», - заявив Михайло Єрмолаєв.

Можна впевнено припускати, про які такі корегування ведеться мова - щоби все було по-медвєпутінськи, як на російському "супер-прогресивному", "вільному", "незаангажованому" телебаченні. Благо, в російського журналіста є для цього чудовий досвід і практика. Ось що очікує в найближчому майбутньому наше українське СТБ - російський стандарт в інформаційно-аналітичному мовленні. В цьому, власне, і полягає головна місія "варяга". Інакше - навіщо він тут і зараз у таку буремну, надзвичайно відповідальну для нинішньої антиукраїнської влади пору?

Таке кадрове призначення лежить в руслі стійкого тренду останніх часів - стрімкої й тотальної русифікації українського медіапростору, потужної російської експансії з метою інформаційного упокорення України.

Ось чому російській армії зовсім необов'язково перетеинати наш кордон, адже вона вже тут, на українській території, зокрема в серіалах, що демонструються на українському телебаченні - там суцільна російська воєнщина: кадети, військовослужбовці термінової служби, СМЕРШівці, енкаведисти. В кадрах постійно присутні або червоні радянські, або російськи триколори (в залежності від часу дії кінострічки), а також портрети вищого керівництва іноземної держави.

Українське телебачення виступає безперервним ретранслятором російського мілітарного духу і пропагандистом "руского міра". Ворог давно вторгся і панує на нашій території, підриваючи українську державність і національну свідомість зсередини.

Русифікація національного інформаційного простору потребує термінової відсічі, поки вона не відсікла нас, українців. Не сьогодні, так завтра вже може бути запізно.

Якщо не виступимо гуртом, то загинемо по-одинці. І звісно, що про це ніхто ніде не покаже і не розкаже. Бо в "штабі" будуть зовсім інші директиви. На наших кістках "всі свої" станцюють черговий "Майдан-денс" і влаштують "Комеді -клаб", аби всім стало жити ще краще, ще веселіше.

/автор повідомлення - рядовий віртуального опору російській інформаційній агресії, дніпропетровський глядач і блогер "Текстів" Олексій Мазур/

Інформаційний простір Перший Національний Ігор Шувалов Євгеній Кисельов Валід Арфуш російська експансія Єгор Бенкендорф Міхаіл Єрмолаєв медіапростір СТБ

Знак гривні
Знак гривні