Літаючі пінгвіни: мирна німецька зброя

У нас з'явився матеріал про страшних роботів, яких розробляє американська оборонка :), і для балансу ми вирішили поставити відео про чудові літаючі апарати, з якими експериментує німецька компанія Festo.

Автономні біонічні роботи AirPenguin повторюють рухи справжніх пінгвінів. Виготовлені з гнучких полімерів, вони здатні ворушити різними частинами свого "тіла", тому мають чудову маневреність.

Festo розробила цілу серію таких "природних" роботів (Bionic Learning Network). Там є і "пінгвіни", і "медузи", і плануються інші цікаві досліди.

Довжина "повітряного пінгвіна" - 3,7 метра, вага - 1 кг (кубометр гелію всередині урівноважує цю вагу). Всередині - компас, акселерометр і літієвий акумулятор.

У просторі робот орієнтується за рахунок маяка, встановленого внизу. Власне, Festo позиціонує своїх роботів як техніку, яку можна використовувати у великих приміщеннях на кшталт супермаркетів - щоб стежити за безпекою.

На відміну від роботів, які харчуються біомасою, вони не можуть (поки що?) бути використані як зброя, бо на них не поставиш кулемет, хіба що відеообладнання. Але вони прекрасні - подивіться, як граційно і аж трохи лячно вони ширяють!

відео авіація німеччина роботи технологія

Знак гривні
Знак гривні