Стабіли рулять. Чергове скорочення немножко по-дебильному

Вчора президент Янукович розродився черговою кадровою оптимізацією. Цього разу - своєї адміністрації. Суспільству був посланий меседж про скорочення заступників глави АП - з дев'яти до трьох.

Так, були звільнені з посад заступників адміністрації президента Ганна Герман, Олена Лукаш, Андрій Гончарук, Юрій Ладний, Андрій Портнов, Марина Ставнийчук, Олег Рафальський та Станіслав Скубашевський.

Потім президент перепризначив двох останніх на посади заступників глави адміністрації. Зберегла за собою посаду перша заступниця глави АП Ірина Акімова.

Здавалося, б - кардинальне скорочення зі звівльненням посадовців, а значить й економією фінансових ресурсів на їхнє утримання. Та де там...

Янукович не був би януковичем, якби все саме так і залишив. Невдовзі суспільство дізналося про введення в АП згідно з президентським указом від 5 квітня інституту радників-керівників головних управлінь, кількість яких з 11-ти була збільшена до 15-ти.

Тож всі звільнені заступники були благополучно саме туди і влаштовані.

Герман стала керівником Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань адміністрації президента.

Гончарук очолив Головне управління з питань міжнародних відносин, а Портнов - Головне управління з питань судоустрою адміністрації президента.

Ладний призначений керівником Головного управління Державного Протоколу та Церемоніалу адміністрації президента.

В свою чергу Лукаш представлятиме президента у Конституційному Суді, а Ставнійчук стала керівником Головного управління з питань конституційно-правової модернізації адміністрації президента.

В АП також створені нові управління, серед яких головне управління з доступу до публічної інформації. Ним керуватиме Денис Іванеску, а куруватиме Олег Рафальський.

Недовзі ж дізнаємося, що радники в результаті реформи не втратять статус, який вони мали на посадах заступників глави АП. Згідно з президентським законопроектом «Про державну службу», внесеним до парламенту 25 березня, радники глави держави прирівнюються до вищої групи чиновників.

А раз так, то значить вони і зарплату ту ж саму отримуватимуть, якщо не більшу? То яке ж це скорочення? Навпаки - під виглядом урізання штату вчергове маємо його нарощування разом із зростанням бюджетних коштів на утримання збільшеної кількості головних управлінь!

Отже знову сталося "тіпа" скорочення. Як тут не згадати крилатий вислів харківського мера Добкіна про те як "неможечко по-дебильному все вышло". Ну в даному випадку, читай "по-"стабільному". В принципі - різниці ніякої.

З одних посад звільняють, на інші в новостворених структурах призначають, а штат у державних установах як його не скорочують, в кінцевому рахунку все одно неодмінно зростає. "Стабіли" рулять.

/в сою чергу прочитаною вами щойно інформацією "рулив" дописувач "Текстів" з Дніпропетровська Олексій Мазур/

Адміністрація Президента скорочення головні управління радники

Знак гривні
Знак гривні