Британські літаки "Торнадо" знищують два лівійські танки

На відео, оприлюдненому Міністерстом оборони Британії, показано атаку британських багатоцільових літаків "Торнадо" по лівійських танках. Із сумними наслідками для танків.

Зброя, яка рознесла броньовані машини Каддафі - новітня британська протитанкова авіаційна ракета "Brimstone". Це ракета нового покоління, прийнята на озброєння в 2005 році. Лівія - перший випадок її застосуванння в бойових умовах.

Ознайомлення з бойовими характеристиками ракети Brimstone наводить на думку про те, що країни, які в своїй військовій стратегії покладаються на танкові армади, можуть списувати свої танки на металобрухт.

Чому? Brimstone - ракета 1) вкрай високотехнологічна, нею не обов'язково навіть стріляти по цілі - достатньо вистрілити в зону цілі , де ракета або її знайде, або самоліквідується. 2) це зброя, так би мовити, "масового танкового враження". Підвісний пілон містить три ракети Brimstone, загалом на "Торнадо" може бути чотири такі пілони - тобто, дванадцять ракет. Вони можуть вистрілюватися залпом, при цьому система наведення (підтримує до двадцяти чотирьох ракет) забезпечить почергове вражання цілей - перший танк у колоні, другий, і так далі. 3) це недорога зброя - принаймні, значно дешевша, ніж більший і важчий Maverick, який коштує 160 тисяч доларів. Пусковий пілон може використовуватися повторно.

Таким чином, один літак на кшталт "Торнадо" одним залпом ракет Brimstone може знищити десять-дванадцять броньованих цілей . Як це виглядає - видно з фото залишків колони бронетехніки, розбитої з повітря під Бенгазі французькою авіацією.

відео лівія зброя авіація війна

Знак гривні
Знак гривні