Саудівська Арабія та ОАЕ ввели війська на територію Бахрейну

За повідомленнями декількох бахрейнських ЗМІ,14 березня військові підрозділи країн GCC (GNU C Comp.., вибачте, Gulf Cooperation Council ) увійшли в Бахрейн, для того щоб допомогти правлячій династій придушити акції протесту, в яких беруть участь, головним чином, шиїти

Про війська повідомила близька до правлячої сім'ї аль-Каліфа газета Аліам (Bahraini Alyam Newspaper). Озброєні сили GCC увійшли на територію країни через день після серйозних зіткнень в столиці Бахрейну, Манамі.

Прибуття солдат ОАЕ очікують сьогодні, а саудити вже знаходяться в країні, однак за повідомленням Аль Арабії, ця інформація ще не пітверджена офіційними ообами Бахрейну.

Про вхід військ повідомив також Nabil al-Hamar, екс-міністр інформації та радник королівської сім'ї. Неназване джерело в уряді також повідомило, що близько 1,000 саудівських військових увійшло в Бахрейн вночі, 13 березня.

Державне Bahraini State News Agency повідомило що лояльний до влади блок в парламенті закликав короля Бахрейну Хамада бін Ісу запровадити закони військового часу, для того щоб зупинити заворушення.

ТЕКСТИ.org.ua /via Stratfor

інтервенція бахрейн

Знак гривні
Знак гривні