Ікона стріт-арту, знаменитий художник Бенксі виступив на захист Війни

Вуличний художник, справжнє ім'я якого не відомо і досі, автор сотень грефіті, які відрізняються парадоксальним почуттям гумору та підкреслено гуманістичним спрямуванням, сплатив заставу за двох учасників арт-колективу "Війна" - безумовно найяскравіших на сьогодні представників російської опозиції, принаймні культурної.

Бенксі почув про двох затриманих художників - Леоніда Ніколаєва та Олега Воротникова, в грудні, у репортажі ББС. Хлопці у свій час - серед іншого - їб..лися за ведмедика медведика-спадкоємця, намалювали гігантський статевий х..й навпроти приміщення ФСБ у Пітері, ходили з синім відерком на голові по вулицям Москви та перевернули машину з ДПСниками біля Зимового Палацу. Бенксі одразу запропонував сплатити заставу, щоб випустити їх на свободу.

Загадкове російське правосуддя спочатку не погодилося взяти гроші (близько 6500 фунтів за кожного), однак несподівано змінило своє рішення декілька днів тому. Ніколаєв та Воротніков зараз на свободі, і не дивлячись на тиск з боку ментів, почувають себе добре - тим більше, за них вписався сам Бенксі та величезна армія його прихильників.

мистецтво спротив война росія

Знак гривні
Знак гривні