Два лівійських винищувачі сьогодні прилетіли на Мальту, пілоти просять політичного притулку (оновлено)

Сьогодні два полковника лівійської армії, пілоти винищувачів F-1 "Міраж" на низькиій висоті, ховаючись від радарів ППО Лівії, перелетіли через море і приземлилися на військовому аеродромі острова Мальта.

Дозвіл приземлитися їм надали мальтійські офіційні особи, після попередніх переговорів та прохання з боку лівійців про політичний притулок.

Пілоти повідомили, що втекли з Лівії після того, як сьогодні отримали наказ атакувати цивільне населення, яке виступає проти Муамара Каддафі. Пілотів опитує еміграційна служба Мальти.

Покази пілотів є підтвердженням інформації, яка також з'явилася сьогодні, що лівійській владі вдалося розігнати протести в Тріполі, столиці Лівії, за допомогою авіації та важкої зброї.

За декількома повідомленнями, поки що не підтвердженими, авіація розбомбила багатотисячну похоронну процесію, та переслідує усі рухомі цілі, що з'являються на вулицях. Також, людей в різних місцях Тріполі розстрілювали за допомогою стрілецької зброї, артилерії та мінометів.

Режим Каддафі підтверджує свою готовність вбити останнього лівійця, але залишитися при владі.

Один з винищувачів, фото Ройтерз

Оновлено Єдиний позитив щодо подій в Лівії - Єгипет та Туніс (країни переможних революцій, так сказати) відкрили свої кордони з Лівією для біженців та гуманітарної допомоги. На кордоні також розгорнуті декілька шпиталів для поранених лівійців. Також, декілька лівійських послів відмовилися від своїх посад на знак протесту щодо вбивств цивільного населення.

лівія протести війна

Знак гривні
Знак гривні