Шнур про мертвий рок'н'рол і живий хард'н'хеві (ексклюзивне інтерв'ю для ZaUA.org)

Лідер гурту "Ленінград", пардон, "Рубль" розповідає для ZaUAorg про світ споживання, про чиновника як героя нашого часу, про їб***ньків у телевізорі, важку музику, алкоголь і те, що помирати доведеться самотньому - жодна держава тут не допоможе.

"Ящик дає право вибору. Це ж абсолютно демократична річ – його можна вмикати, а можна й не вмикати. Ніхто ж насильно тобі не ї…е мізки – ти сам собі їх ї…еш, натискаючи кнопку.

Коли всі ненавиділи блатняк – я його грав. Коли всі говорили, що реп - гівно, я став першим його робити. Зараз кажуть, що рок-н-рол перебуває у мертвому стані – ну, ось і я тут…

Якщо ми все ж таки християни, то вибір завжди залишається за особистістю, а не за державою. І вмирати ти будеш один! І жоден Путін чи Распутін тобі не допоможе в цьому. Ти один! Крапка.

Багато років тому ми гастролювали у Донецьку, так ось там я відчув конкретну різницю між Україною і Росією. Власне, і київська публіка зовсім інша – не така як у Москві чи Пітері".

Повністю інтерв'ю з класиком пітерської естради читайте в матеріалі "Сєрґєй Шнуров: "Я почав пиячити значно раніше, ніж писати музику"

відео музика санкт-петербург естрада шнур росія культура відеоінтервю

Знак гривні
Знак гривні