В Ірані підірвали двох фізиків-ядерників

У Тегерані в результаті двох вибухів постраждали іранські вчені, які мають відношення до ядерної програми країни. Як мінімум один з них загинув. Тегеран звинувачує в інциденті "ворожих агентів" США та Ізраїлю.

В результаті вибухів, що прогриміли близько 7:45 ранку за місцевим часом, загинули двоє фізиків-ядерників. Згідно з інформацією, вчені загинули в результаті підриву їх автомобілів, коли збиралися їхати вранці на роботу. Вибухи пролунали, коли вони разом з дружинами сідали в машини.

Один учений загинув у результаті вибуху машини Peugeot 405, інший - під час вибуху Peugeot 206. У першому випадку були використаний замінований мотоцикл, у другому - замінований автомобіль.

Імена загиблих вчених: професор Маджид Шахріар і професор (за іншими даними, доктор) Ферейдун Аббасі. Обидва вони, були, так чи інакше, пов'язані, з іранською ядерною програмою, але працювали в різних університетах.

Іранське державне телебачення повідомляє про загибель лише одного вченого і важке поранення другого. Державне агентство IRNA також повідомляє про вибухи, але точних даних про число загиблих і поранених не приводить. Дружина одного з учених і ще двоє постраждалих були доставлені в лікарню, передає місцеве телебачення.

Судячи з цих кадрів з місця події, автомобіль був обстріляний, а не підірваний. Але свідки кажуть про вибух. Можливо, була підірвана бомба малопотужна, начинена додатковими металевими вражаючими предметами, які залишили на кузові і автомобіля сліди, що нагадують сліди від куль.

Нагадаємо, що в січні цього року в Тегерані в результаті вибуху загинув професор ядерної фізики Масуд Алі-Мохаммаді. Тоді іранська влада також поклала відповідальність на США та Ізраїль. Вашингтон і Єрусалим заявляли про свою непричетність до даного вбивства.

іран атом тероризм

Знак гривні
Знак гривні