Соратники Луценка погрожують Стогнію 7 роками в’язниці

"Самооборона" вимагає притягнення Стогнія до кримінальної відповідальності за побиття депутата Гримчака.

Соратники Луценка погрожують Стогнію 7 роками в’язниці
Депутат Верховної ради від "Народної самооборони" Геннадій Москаль офіційно звернувся до Генпрокуратури з вимогою порушити проти радника глави МВС Костянтина Стогнія кримінальну справу за побиття нардепа Юрія Гримчака. Москаль підкреслив, що заподіяння шкоди депутату карається тюремним ув’язненням від 4 до 7 років.

"Дії пана Стогнія підпадають під ознаки ст.146 КК України "Погроза або насильство щодо державного або громадського діяча", - заявив Москаль і нагадав: "В диспозиції даної статті сказано: погроза вбивства, заподіяння шкоди здоров’ю, знищення або пошкодження майна, а також викрадення або позбавлення волі щодо народного депутата України карається позбавленням волі на строк від 4 до 7 років. (ч.2 ст.346 КК України)".

"Під час конфліктної ситуації радник міністра МВС України, полковник міліції Стогній наніс побої, чим cпричинив тілесні ушкодження Гримчаку, прекрасно знаючи і усвідомлюючи, що останній є народним депутатом України", - підкреслив Москаль.

"Прошу Генеральну прокуратуру порушити кримінальну справу з даного факту і на період слідства відсторонити радника міністра МВС України Стогнія від виконання ним службових обов’язків", - говориться у депутатському зверненні Москаля.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що депутат Гримчак і Стогній побилися після ефіру програми "Шустер Live". Пізніше директор Департаменту зі зв'язків з громадськістю МВС Дмитро Андрєєв заявив, що Стогній вдарив в обличчя Луценка.

У той же час Гримчак звернувся до міліції і Генеральної прокуратури з заявою про порушення кримінальної справи відносно Стогнія.

Луценко назвав заяви Стогнія і Андрєєва брехнею, а Стогній сказав, що Гримчак вигороджує Луценка, стверджуючи, що саме він побився з радником, а не екс-міністр. Радник глави МВС вважає, що синець на обличчі нардепа Гримчака, який той продемонстрував напередодні, намальований.

Також радник Могильова заявив, що на час розслідування бійки він відсторонений від роботи не буде.

стогній луценко міліція фріки

Знак гривні
Знак гривні