У Львові відкриється виставка про спротив українців на окупованих територіях

У суботу, 26 жовтня, у львівській Пороховій вежі відкриють виставку "Небачена Сила", яка розповідає про силу ненасильницького спротиву українців на тимчасово окупованих територіях.

Виставка Львів

Рухи спротиву, методи боротьби, інформаційний, мистецький та жіночий спротив, реальні історії боротьби з російським агресором – усе те, що покаже своїм відвідувачам мистецько-інформаційна експозиція.

"Привезти "Небачену силу" до Львова, мого рідного міста, після успішної ітерації у Києві, видавалося питанням честі. Адже Львів став домівкою для величезної кількості українців, які втратили свій дім через російську агресію.

У Львові не треба пояснювати, що таке спротив і яка його ціна. Львів – це місце, де кожен може розповісти свою історію – болючу, не просту, сміливу й заховану", – розповіла у коментарі Еспресо Захід філософиня та менеджерка культури, кураторка виставки Ольга Муха.

Програма

Як зазначають організатори, на виставці окремо виділена роль жінок і їхня активність у формуванні сильної української ідентичності та вигадливих, інколи несподіваних методів опору, який створює перешкоди для життя і роботи росіян, де це тільки можливо. 

Експозиція містить документальні свідчення, артоб’єкти, фотографії, інтерактивні секції, мультимедійні матеріали та тексти, створені в окупації чи відтворені авторами спеціально для виставки, а також створені у вільній Україні під час повномасштабного вторгнення як частина мистецького спротиву.

війна культура Львів окуповані території спротив окупантам виставка

Знак гривні
Знак гривні