Росія має значні бойові сили, які ще не були залучені до війни в Україні, — Каволі

Росія все ще має сили, які не були задіяні у війні повною мірою. Зокрема, це дальня авіація, ракетні сили стратегічного призначення, оборонні підрозділи та підводні засоби. Більша частина тактичної авіації РФ ще не залучена до війни проти України.

Генерал Крістофер Каволі. Фото: Getty Images
Генерал Крістофер Каволі. Фото: Getty Images

Про це в інтерв'ю Business Insider заявив головнокомандувач збройними силами США в Європі, генерал Крістофер Каволі, передає Цензор.

За його словами, російські військові, які діють в Україні, і удари, які вони завдають, мають розглядатися в контексті всієї їхньої військової структури.

"Тож, попри значні втрати в наземній сфері, в решті військової структури Росії залишається величезний потенціал — як звичайний, так і ядерний — і тому слід мати це на увазі", — попередив Каволі.

Він наголосив, що в той час, як російські сухопутні сили зазнали серйозних втрат під час бойових дій в Україні, Москва зробила помітні кроки для їхнього відновлення:

"Військова сила — сухопутна сила — всередині України сьогодні значно більша, ніж та, що була там на початку війни, тому російська армія фактично зросла за цей період", — зазначив генерал.

Водночас за словами Каволі, у росіян нині є проблеми з якістю зброї, деяке обладнання може бути не найновішим, але воно "знову ж таки, локалізовано для сухопутних військ".

"У Росії є план відновлення цих сухопутних сил і розгортання їх на кордонах НАТО. Це план, який вони оприлюднили, про який вони говорили, і це те, до чого нам варто поставитися дуже серйозно", — додав Каволі.

російсько-українська війна агресія рф впк рф

Знак гривні
Знак гривні